Xenia Michaelsen er kunstneren og designeren bag DekoRum, et professionelt og enestående vægmaleri og rumdesign værksted 
Xenia Michaelsen er født i Moskva 1968 og har boet i Danmark siden 1996. Hun er uddannet vægmalerikunstner ved Moscow State Stroganov Academy of Industrial and Applied Arts (1992-1996) og senere uddannet i  rumindretning og rumdesign på Danmarks Designskole (1996-2002).

Min Historie

I 2009 efter to barsler besluttede jeg at åbne mit eget kunstneriske firma DekoRum på deltid med nogle vagter på plejehjemmet.

Det var midt i den økonomiske krise i Danmark. Jeg havde ikke noget netværk, da vi lige var flyttet til et helt nyt sted. Vægmaleri-ydelser var ret ukendt til dansk marked. Alle fornuftige argumenter var imod mig, men jeg ville så gerne opfylde min kunstneriske drøm om at være en vægmaleri kunstner. 

Det var ikke en nem opgave at komme ud i den sociale medie “skov” med et specielt produkt. Det var udfordrende på alle planer. Jeg har lært at præsentere mit firma, skrive artikler, producere video, tale og kontakte kunder … og meget mere.

Nu har DekoRum over 30 spændende og alsidige udsmyknings projekter bag sig. Og jeg kan med stor glæde fortælle, at det var den bedste beslutning jeg har taget.

Portrætmaler

Ud over at male vægmalerier, er min anden passion portrætmalerier. Jeg deltog i 2017 i DR1-programmet "Danmarks bedste portrætmaler". På min hjemmeside Portraetter.dk, kan man  se og bestille portrætmalerier.

Min mission

Gennem årene med mit firma DekoRum har jeg igen og igen oplevet, hvor meget glæde, inspiration og livsbekræftende følelser der sættes i gang af kunst. Ikke bare kunst i al almindelighed, men kunst, der er lavet og omhyggeligt tilpasset til brugernes behov og stedets funktioner.

Mine vægmalerier bliver ofte til i offentlige rum. Arbejdet tiltrækker mange mennesker, som følger min arbejdsproces og reagerer på hver deres måde. Dette, at kommunikere, lytte og involvere omgivelserne i kunstprocessen, er en vigtig del af min arbejdsproces. Jeg har gjort det til mit speciale og min livsopgave:

  • at integrere kunst i levemiljøer, så den passer til menneskers behov og rummets funktioner
  • at give en positiv stemning
  • at forstærke rummets visuelle identitet
  • at give genkendelighed til stedet 

Har du en ide?
Fortæl mig om den...

0 of 1200