oktober 26, 2016

Xenia Michaelsen

Forår og sommer 2016 gik med til at udføre et gobelinprojekt til Den Danske Frimurerorden. Mit firma DekoRum har inviteret at samarbejde med Maleri-Konserveringsværksted i Jægerspris. Vi restaurerede 10 gobeliner, der er mere end 90 år gammel. De beklæder væggene i Stamhusets Gobelin Salon.

gobelinprojekt til Den Danske Frimurerorden kunstner Xenia Michaelsen

Stamhusets gobeliner er imidlertid ikke vævet, men landsskabsmotiver malet på et specialvævet groft lærred. "Snyde-gobelinerne" ligner fuldstændige ægte vævet gobeliner.

Mit opgave var at finde de rigtige farver og male de mest ødelagt steder over ny.
Jeg malede himlen lysere, trækronerne grønnere, opfriskede husets tage, tydelig gørt ornamenter, nuancerede vandets farver som med tiden er forsvundet.

En særlig udfordring var behandlingen af gobelinen med motivet fra Himmelbjerget. På et tidspunkt var der skåret et hul i lærredet og monteret et net af tyl, så en bagvedliggende ventilator gennem en rist kunne suge tobaksrøgen fra lokalet ud.

 

Restaurering af gobeliner

Her er min arbejdsproces, der viser male-etaper på et manglede stykke af en trækrone på gobelinen med Himmelbjerget.

Om kunstneren Xenia Michaelsen
Xenia Michaelsen er uddannet vægmalerikunstner ved Kunstakademiet i Moskva og senere som rumindretningsdesigner på Danmarks Designskole (1996-2002). 

Har du en ide?
Fortæl mig om den...

0 of 1200