Fra neutrale hvide vægge til hyggelig gulkalket Nyboder-stemning med gammeldags gaslygter og bænke og potteplanter

Beboerne på Tolleruphøj Omsorgscenter i Frederiksund kan nu komme ud fra deres lejligheder direkte til en “gade” med flot og hyggelig stemning.

vægmaleri til plejehjem –

Udsmykningen består af 8 vægmalerier med genkendelige  motiver fra den danske bygade. Væggene blev malet med rå overflader og facadefarver, der giver det bedste facadeudtryk. Ved hver beboers dør blev hængt gamle vinduer op. Vinduerne ved siden af døren virker som et lille “identitets” skab, hvor beboeren kan stille sine egne “erindrings” ting.

vægmaleri til plejehjem –

På væggene blev malet flotte krukker med blomster og træer, bænk, gade-lygter og andre karakteristiske gadeattributter. Så nu vil alle gerne komme ud af deres lejligheder og møde andre mennesker.

vægmaleri til plejehjem –Vægmaleri med gadestemning på plejehjem kunstner Xenia Michaelsen DekoRum

Der er også massere af indtryk at tale sammen om. Det skaber en fornemmelse af at man kommer ud på en lille hyggelig gade. Vægudsmykningen giver naturoplevelse, glæde og inspiration til have en samtale med hinanden.

Læs mere om denne slags vægmalerier her:
Om kunstneren Xenia Michaelsen
Xenia Michaelsen er uddannet vægmalerikunstner ved Kunstakademiet i Moskva og senere som rumindretningsdesigner på Danmarks Designskole (1996-2002). 

Har du en ide?
Fortæl mig om den...

0 of 1200