Firmaet Marius Pedersen A/S i Ringsted kontaktede mig om at udføre et vægmaleri med et portræt af firmaets grundlægger Marius Pedersen. Portrættet skulle males på en mørkpudset væg i firmaets trapperum.

Marius Pedersen A/S arbejder med moderne transport, sortering, afsætning og genvinding af affald og genanvendelige materialer.

Virksomhedens rødder går tilbage til 1925. Marius Pedersen var en innovativ entreprenør, der i begyndelsen tilbød de fynske kommuner at vedligeholde de kommunale veje ved hjælp af den vejtromle, han selv havde bygget.

Jeg har fået oplyst, at Marius var en meget varm, nysgerrig, opfindsom og omsorgsfuld person. Han sørgede altid for at hans familie og hans medarbejdere havde det godt. Derfor maler jeg ham som en der kigger ud fra hjørnet, hvor lyset kommer fra. Hans glade og venlige ansigtsudryk ligesom siger: "Jeg håber I har det godt her."

Jeg ville gerne opnå, at portrætmaleriet blev godt integreret i trapperummet. Da væggene er meget teksturerede med store, spartlede strøg, forsøgte jeg at efterligne den teknik i mit maleri.

Arbejdsprocessen

Marius Pedersen AS Portrætmaleri og vægmaleri i Trapperum

Projektvideo

Læs mere om vægmalerier til virksomheder:

Om kunstneren Xenia Michaelsen
Xenia Michaelsen er uddannet vægmalerikunstner ved Kunstakademiet i Moskva og senere som rumindretningsdesigner på Danmarks Designskole (1996-2002). 

Har du en ide?
Fortæl mig om den...

0 of 1200