februar 2, 2019

Xenia Michaelsen

Opgaven var at udsmykke daghjemmets gårdrum med motiver fra Amager, hvor de fleste besøgende kommer fra.

Vægudsmykning på amager

Daghjemmet Blåklokkevej i Tårnby var en tidligere retsbygning, som er bygget i en meget stilfuld og ren konstruktiv stil.  Der er omhyggeligt valgt detaljer, farver og materialer.  Bygningen kræver derfor en stor respekt og forståelse for at gribe ind i det med udsmykning.

Udsmykningen viderefører de arkitektoniske linjer
Vægmaleri til daghjemmet Blåklokkevej

Da arkitekturen har sin egen unikke stil, valgte jeg at sætte motiver i en rammeform, som passer til de arkitektoniske detaljer. Inspirationen til min "vindues design" blev de arkitektoniske skulpturelementer som dekorerer bygningens vægge flere steder.

De røde facadefarver og grålige bygningselementer blev også involveret i udsmykningen for at skabe en flot sammenhæng mellem bygning, gård og udsmykning.

Samvær og gode samtaler

Glad snak og en storm af sjove historier om gamle dage. Det kan jeg høre bag min ryg, mens jeg står og maler en vægudsmykning i gården på Daghjemmet Blåklokkevej i Tårnby.

Vægudsmykning på amager

Det er seks små vægmalerier med motiver af udvalgte steder på Amager. Ældre mennesker, der benytter det sted, er opvokset på Amager. De hjalp mig med detaljerne på vægmalerier for at gøre disse steder genkendelige som de var i "gamle dage".

Malerierne har skabt masse erindringer og gode samtaler i den lille gård. Gårdrummet bliver til et hyggeligt sted med en god stemning og spændende samvær.

Malerier som er omhyggeligt tilpasset til de mennesker, som bruger det sted, giver meget glæde, en masse stof at tale om og gode erindringer.

Xenia Michaelsen

Xenia Michaelsen, projektleder

Vægmalerier på Daghjemmet Blåklokkevej i Tårnby.

Et lukket gårdrum fik en visuelle “åbninger” ud til Amager.

Detaljerne i malerierne genopfyldes undervejs fra beboernes erindringer.

Video fra fernisering
RELATEREDE PROJEKTER:
Om kunstneren Xenia Michaelsen
Xenia Michaelsen er uddannet vægmalerikunstner ved Kunstakademiet i Moskva og senere som rumindretningsdesigner på Danmarks Designskole (1996-2002). 

Har du en ide?
Fortæl mig om den...

0 of 1200